Nyemissioner och ägarspridningar

Vår specialitet är att ta fram material för att genomföra och marknadsföra nyemissioner. Har du genomfört en nyemission så vet du att det är ett stort projekt med många parter inblandade. Presens går in som projektledare och hjälper dig i detta arbete. Du har säkert viktigare saker att koncentrera dig på än att leda arbetet inför nyemissionen.

Erfarenhet
Presens har sedan 2006 framgångsrikt genomfört ett antal nyemissioner tillsammans med bolag som Swede Resources, Kopparberg Mineral, AdTail, Caucasus Oil med flera.

Layout
Memorandum, prospekt, teasers och teckningssedlar ska utformas på ett sådant sätt att målgruppen uppfattar bolaget som seriöst. Är memorandumet snyggt och prydligt layoutat blir det även enklare för den potentiella investeraren att ta till sig av informationen. Samtidigt är det ett ypperligt tillfälle att bygga på sitt varumärke.

Samarbetspartners
Presens samarbetar med flera aktörer och kan därför erbjuda hjälp med en totallösning. Bland våra sammarbetspartners finns fondkommissionärer och bra kanaler för marknadsföring.

Marknadsföring
För att lyckas med en emission måste erbjudandet spridas till så många som möjligt. Ju fler du berättar det för desto större är chansen att emissionen blir fulltecknad.

Att tänka på

1. Marknadsföring
Om man ska få in ett antal miljoner på en emission så måste man jobba aktivt med att sälja in erbjudandet. Det räcker inte med att ett memorandum ligger publicerat på diverse hemsidor.

2. Layouten
Många lägger lite extra resurser för att få fram en snygg och säljande Teaser, men glömer då att den som verkligen är intresserad av emissionen även kommer läsa ditt memorandum. Därför bör detta dokument vara iögonfallande och innehålla information som är attraktiv och lätt att ta till sig.

3. Bildmaterial
Bilder förstärker budskapet i dina texter. Saknar du bra bilder så köper vi några som passar. Professionella fotografier på VD och samtliga styrelsemedlemmar är ett måste. Trots det slarvar allt för många med just detta i sina memorandum och prospekt. Det kan inte bli mer opersonligt.

4. Tryck
Att läsa ett helt memorandum på en bildskärm är allt för jobbigt. Du ska inte heller förlita dig på att alla investerare sitter vid en fungerande skrivare. Ditt memorandum kanske aldrig blir läst på grund av att patronen i skrivaren är slut. Tryck en mindre upplaga av memorandumet och se till att distribuera det till så många som möjligt. Gör ett beställningsformulär på hemsidan och marknadsför att memorandumet kan beställas.


Trycksaker

Presens har lång erfarenhet av att ta fram snygga, kostnads-effektiva och säljande trycksaker. Vi gör allt från visitkort till inbundna böcker.

Internet

Presens hjälper dig med din närvaro på internet. Är det kanske hög tid att fräscha upp hemsidan nu? Eller är Google Adwords något för dig?

Expo & dekor

Panik inför mässan? Dags att dekorera bilen? Eller behöver du fixa nya fina skyltar? Vi producerar allt från roll-uper och flaggor till hela mässmontrar.

 

Presentreklam

Bygg goodwill och stärk ditt varumärke med enkla medel. Med uppskattade give-aways stärker du relationerna. Hör med oss så tar vi fram förslag.